Triomf 3-1 de l’FC Andorra davant l’Oviedo

La LigaEl 2023 ha començat amb molt bon peu per a l’Andorra, que ha superat l’Oviedo en un gran partit. Tot i la superioritat mostrada al llarg dels 90 minuts, els tricolors encara han hagut de patir quan els asturians han retallat distàncies. Però a les acaballes, Sinan Bakis, amb un golàs, ha sentenciat un duel que havia encarrilat molt bé Almpanis amb un doblet en el primer temps.

Tot i l’aturada i les gairebé tres setmanes sense partits, els d’Eder Sarabia han entrat molt bé al matx i ja al minut 10 l’àrbitre ha assenyalat penal en una gran jugada d’Almpanis; mitjançant el VAR, però, el col·legiat ha rectificat la seva decisió i ha xiulat falta fora l’àrea. L’acció, que ha acabat sense perill, ha estat, però, un avís de les intencions tricolors, que s’han mostrat molt superiors en el primer temps. L’Andorra superava sense problemes la tímida pressió visitant i es mostrava incisiu quan s’apropava a l’àrea.

Al 16′, Alende ho ha provat amb un xut de falta i, tres minuts més tard, després d’una gran jugada col·lectiva, Almpanis ha obert el marcador. Era el primer gol del grec amb la samarreta tricolor, però Alba no s’ha conformat aquí. Abans, just quan es complia la mitja hora de joc, Alende ha tingut una ocasió claríssima per ampliar diferències, però David Costas ha salvat el 2-0 sota pals. I just abans del descans, ha arribat finalment el gol amb el doblet d’Alba després d’una gran jugada de Germán per la banda dreta.

El segon temps ha començat més igualat i Lizoain ha hagut de salvar un xut a boca de canó de Borja Bastón. Però l’oportunitat més clara ha tornat a ser tricolor: després d’una gran jugada d’Alba, Braat ha salvat amb el peu el gol de Germán. Era la sentència, però com que l’Andorra ha perdonat, els asturians ho han aprofitat. A falta d’un quart d’hora, en una falta lateral, Dani Calvo ha retallat distàncies i ha iniciat els millors minuts visitants. Just després del 2-1, ha estat a punt d’arribar l’empat i, al 82′, Lizoain ha volat per salvar el cop de cap de Samu Obeng.

Uns minuts abans, Bakis ha tingut la sentència però ha topat amb Braat… això sí, el turc no ha perdonat una segona vegada. En el temps afegit, ha rebut una pilota a tres quarts de camp, s’ha desfet del seu defensor amb una sotana i ha engaltat una canonada imparable per fer el tercer i acabar amb les esperances visitants.