Troguet aplaça l’ascensió al Gasherbrums

La pandèmia mundial de la Covid-19, i segons fonts d’informació sobre la situació al Pakistan, s’ha arribat a la conclusió que l’expedició al remot Karakoram no sols és fàcil d’executar, sinó que també seria irresponsable; així doncs, l’alpinista Stefi Troguet ha pres la decisió de cancel·lar-la per aquest any.

Aquesta decisió no ha estat fàcil per ella, ja que hi ha posat molt en joc per fer realitat el seu somni: coronar els 14 vuit mils. Li han comunicat que la situació al Pakistan està cada vegada pitjor i que no hi ha garanties de rescat en cas d’accident o malaltia. A més, en molts països encara hi ha estat d’alerta pels viatges a Pakistan, per la qual cosalescompanyiesd’assegurancesesretiraran.Tambéexisteixelrisc addicionald’infectar-sedurantelviatgei seguidament patir una infecció de COVID-19 en el remot Karakoram a gran altitud. Són perills de més, que un no voldria sumar en un projecte ja prou dificultós com una expedició al Karakoram (G1 de 8.068 metres i al G2 de 8.035 metres d’alçada).

“El risc, enguany és massa alt, per la qual cosa, amb el cor encongit, s’ha pres una decisió. Els Gasherbrums hauran d’esperar; ha afirmat Stefi Troguet, “anar al Pakistan durant el mes de juny, hauria estat poc racional i molt perillós”

Lamentant la situació, Stefi destaca que ha estat una decisió difícil de prendre, ja que té el compromís amb el país, així com amb el grup d’empreses i marques patrocinadores que la recolzen per aquesta expedició. Aprofita també, per agrair com sempre, la confiança i el suport a tots els implicats així com col·laboradors, patrocinadors i equips.

Deixa un comentari

Previous post L’ENFAF Femení puja a Preferent!
Next post L’estiu al Snowplus