Troguet intentarà assolir el K2 aquest estiu

Aquest dimarts al matí, l’alpinista andorrana Estefania Troguet ha donat a conèixer el seu nou repte esportiu que s’emmarca dins del seu ambiciós projecte de coronar els catorze pics de més de 8.000 metres d’altitud d’arreu el món. L’encampadana té l’objectiu de coronar, entre els mesos de juny i agost, el segon cim més alt del món, el K2 així com el Broad Peak. El K2 és la muntanya de les muntanyes, tal com la defineixen els millors escaladors d’arreu, està situada a la serralada del Karakórum, a la frontera del Pakistan amb la Xina i compta amb 8.611 metres d’altitud. L’Everest és l’única muntanya que la supera en alçada però la dificultat tècnica d’ascendir el K2 supera la de qualsevol altre repte. D’altra banda, Troguet també té l’objectiu de coronar el Broad Peak, muntanya de 8.047 metres d’altitud i que està situada en la mateixa serralada que el K2 i és el 12è cim més alt del món. El calendari previst serà el d’ascendir primer el Broad Peak per tal d’aclimatar-se i poder fer front, al mes d’agost, el K2.

Stegi Troguet ha decidit fer front a aquest repte després d’un any molt complicat on va haver de cancel·lar tots els projectes esportius del seu calendari a causa de les restriccions sanitàries derivades de la Covid-19. Enguany, el repte serà possible realitzar-lo gràcies a les ajudes econòmiques acumulades de l’any 2020 i de les renovades en aquest 2021 aportades pels seus patrocinadors més fidels entre els quals destaquen CEBE, La Sportiva, Ferrino i Financera d’Assegurances.

La jove alpinista de 28 anys, molt afectada per la pèrdua de tres dels seus millors amics i companys d’expedició en les darreres setmanes, afrontarà la seva tercera expedició per afrontar un 8.000 amb un equip d’especialistes de la coneguda empresa de Furtenbach Aventures.

En la roda de premsa, Troguet ha destacat que haurà de deixar de banda les emocions que l’entorn li provocaran i caldrà centrar-se a superar les dificultats tècniques i meteorològiques amb les quals es trobarà.

Deixa un comentari

Previous post Vallnord seguirà obert de 9 a 17 durant les vacances de Carnaval
Next post Albert Jorquera continua en l’FC Santa Coloma