Un confinament poc relaxat

Tot i l’anunci de Skyrunning World Sèries que enguany es suspenia tota competició del circuït, el corredor de l’equip nacional de curses de muntanya, Òscar Casal no té la intenció de baixar el ritme d’entrenaments. El confinament es pot dir que no li ha passat factura, tot i que ha hagut de combinar la seva feina, amb les tasques familiars, fer de “profe” dels seus fills i entrenar. Com ell mateix reconeix “hi ha temps per tot, però t’has de programar i ser estricte amb els horaris”.

Els entrenaments al menjador han estat habituals durant el confinament / @oscarcasalmir

Òscar Casal amb quaranta anys a les esquenes continua essent tot un referent a les curses de muntanya del Principat. Tot i que li agradaria començar a fer un pas al costat per cedir el protagonisme esportiu als joves reconeix que “es que de moment em trobo bé, estic amb il·lusió i sobretot gaudeixo com el primer dia”.

Per l’Òscar Casal “gaudir de l’esport” és clau per seguir entrenant fort. / @oscarcasalmir

Durant el confinament i més concetament des del 16 de març, es pot dir literalment que l’Òscar no ha parat en cap moment. En aquests tres mesos el corredor de la FAM ha sumat un total de 4397 quilòmetres a les seves cames que és el mateix que dir: 4197 km bici, 722km running i 73km skirollers. Els seus veins ja estan habituats a veure’l fent rodillo a la terrassa de casa seva o “picant-se” amb el seu fill Jofre. “Cal buscar la manera de perdre el menys possible l’estat de forma i sigui com sigui s’ha de fer algu cada dia”, Aquesta afirmació certifica, un cop més, que l’esport per l’Òscar segueix sent “un modus de vida”.

El port de La Rabassa amb rollerski. / @oscarcasalmir

Deixant de banda, els espais, el temps i les feines extres, cal reconèixer que haver dedicat un total de 218 hores d’entrenament des del 16 de març fins el 13 de juny és una “bogeria” només a l’abast d’uns pocs privilegiats.

Amb les excepcions, l’Òscar ha tornat a recuperar al seu company de fatigues com és el seu germà Marc. Els dos “brothers” es recorren els cims del país, podriem dir que entrenant, tot i que ells ho prefereixen dir “gaudint de les nostres muntanyes”.

Sigui en bici, en rollerski o corrent, l’Òscar Casal es coneix de pam a pam els camins, senders i corriols d’una Andorra privilegiada. La de les muntanyes, la de la natura, la de l’esport.

Deixa un comentari

Previous post Mateo Vienne es postula com a president del CV Encamp
Next post El Morabanc segueix entrenant a l’Alqueria