Un gris Morabanc Andorra salva el partit, al final, davant el Guipuzkoa 72-67

Victòria del MoraBanc Andorra (72-67) a la Bombonera davant Gipuzkoa, en un mal partit, en genertal dels de Lezcano. Tot i això, en els darrers minuts han estat capaços de trobar els mecanismes per ser suficientment competitius per guanyar, tot i les grans dificultats en atac i defensa que pateixen.

Aquest divendres el Gipuzkoa ha vingut a Andorra amb l’etiqueta de ser l’únic equip que havia derrotat el Palència fins ara, mostrant el perquè de l’etiqueta en tot moment. Els de Lolo Encinas portaven estudiat al mil·límetre el MoraBanc Andorra i han fet una aposta des de bon inici a reptar els tricolors a tenir un bon dia de fora. Pel que sigui, el MoraBanc porta unes setmanes en què està veient l’anella petita des de més enllà de 6.75 (avui 7 de 23) i això ho tenien clar, els visitants.

Els bascos han estat ben enganxats als de Lezkano fins el darrer minut. La bona noticia, i és molt més bona del que sembla, és que aquesta versió més grisa i poc brillant del MoraBanc Andorra té capacitat per arromangar-se i posar-se a treballar quan toca. En una lliga tant disputada com la Leb Or la il·lusió d’una desfilada per la competició era justament això, una il·lusió. Bé és cert que guanyar 15 partits dels 17 disputats pot portar a engany però el tema és més complex que tot això. El MoraBanc està on està perquè està saben assumir diversos registres i a partir d’aquí seguir sumant. Amb el talent que té l’equip es pot pronosticar que aviat l’equip es desencallarà però mentre això no passa cal fer caixa tot el que es pugui, i avui contra un gran rival ha estat el millor exemple.

Anant al partit el camp de mines visitant ja ha estat plantat des de l’inici. El 15-25  del primer quart explicava perfectament el que passava. Allà on volia anar el MoraBanc ja l’estaven esperant. En atac i en defensa. El ritme era pesat pel partit i no hi havia alegria. En el segon quart l’orgull de Rafa Luz ha aixecat l’equip, que mica en mica s’ha posat a defensar. I allò que feia pujada no ha acabat de fer baixada però la pendent s’ha començat a fer menys dura. La tendència del partit s’ha capgirat i s’ha passat a l’equilibri. 35-38 al descans. I aquest equilibri s’ha mantingut fins el final però ja amb la sensació que una bona ratxa del MoraBanc podia trencar el partit. Però no ha arribat. Marin Maric (MVP avui) ha mantingut l’equip en els mals moments I ha anat rebent ajuda de Luz, Andric i Speight. El 53-50 de final del tercer quart podia deixar pas a l’optimisme però el partit no deixava de ser igualat i Gipuzkoa no ha deixat de tenir opcions en cap moment. Finalment el MoraBanc ha tingut més fusta per cremar i ha tancat amb coratge i bona organització l’anella pròpia. La victòria s’ha quedat a casa i ara cal seguir treballant i millorant per fer compatible el més aviat possible aquesta ànima pencaire dels de Lezkano amb l’alliberament del talent de l’equip.

Amb aquest partit s’ha acabat la primera volta i el Palència ha acabat primer amb una victòria més, avantatge pel qual organitzarà la Copa Princesa a casa.