Un triple de Tevin Falzon sobre la botzina deixa a Andorra sense el primer lloc del grup

Un triple sobre la botzina del jugador local Tevin Falzon quan el marcador assenyalava un 70-69 favorable a Andorra, faltant tres segons pel final ha donat la victòria a la selecció nacional de Malta que acaba primera de grup i s’evita jugar els quarts de final, passant directament a semifinals. Andora, per la seva part, al quedar segona, haurà de jugar els quarts davant Gibraltar (que encara no coneix la victòria en aquest campionat) per aspirar a jugar les semifinals on l’espera Armènia.

El partit davant Malta ha estat molt igualat, tot i que han estat els locals, esperonats pel seu públic i amb un Samuel Deguara (2,30m) que ha fet 25 punts i 10 rebots, com a millors registres, els que han portat durant la primera meitat, el pes del partit.

Andorra no estava fina i això ho han aprofitat els jugadors de Malta per dominar en el joc. El públic els ajudava a estar motivats i això ha fet que al final del primer quart el marcador assenyalés un 13-22 favorable als amfitrions.

En el segon quart, Andorra s’ha entonat una mica i almenys ha pogut jugar de tu a tu, amb un conjunt de Malta que tenia clar que el seu home, com ha passat tantes vegades, era Deguara. Aaron Guzman i Toi eren els encarregats de barallar-se amb el gegant maltès, cosa que feia que la diferència local es mantingués en els nou punts, 28-37, arribats al descans.

A la represa, els de Cristian Vegas han sortit amb una altra mentalitat. La cistella es veia més gran i això ha fet que les diferències es reduïssin. Andorra tornava a estar. El marcador assenyalava 54-55 quan encara faltava el darrer quart per disputar-se.

A la darrera part, la igualtat s’ha mantingut, el partit entrava amb emoció cada cop que anava avançant el rellotge. Andorra amb un joc de conjunt que cal destacar. Malta amb Deguara i Bugeja, i poca cosa més. Amb la màxima igualtat i tensió, s’ha entrat en els darrers instants. En els darrers instants Deguara amb el 68-69 ha errat els dos tirs lliures cosa que ha permès a Andorra fer el 70-69. Quedaven tres segons i el tècnic local ha demanat temps mort, per treure en camp d’atac. Tothom s’esperava que el sostre del partit Samuel Deguara rebés a l’interior de la pintura. La jugada no ha estat aquesta. Tevin Falzon ha rebut en el lateral ha fet el tir de tres que sobre la botzina ha donat la victòria a Malta 70-72.

Estadística

Aaron Guzman defensant Deguara i Toi pendent de l’ajuda. Foto: FIBA.

Previous post La Lliga Multisegur tindrà quatre voltes sense play-off i amb sorteig cada una d’elles
Next post Encamp i el Pas de la Casa acolliran més de 100 sessions d’activitats esportives a l’aire lliure del 4 de juliol al 3 de setembre