La Copa d’Europa de Zinal (Suïssa) ha celebrat aquest dimecres, l’última jornada amb la disputa del gegant masculí i la presència de Joan Verdú i Àxel Esteve al portilló de sortida. Verdú ha finalitzat 15è, mentre que Esteve no ha completat la primera mànega.

Joan Verdú ha finalitzat 15è en una cursa en què, de la mateixa manera que a Gurgl la setmana anterior, ha disputat pensant en aportar el màxim a la segona mànega. El seu crono total ha estat de 2.22.02, a 2.51 del guanyador, el francès Cyprien Sarrazin, que s’ha imposat amb 2.19.51.

En la primera mànega, Verdú, amb el dorsal 45, ha marcat el 23è millor temps amb 1.12.87, és a dir +1.97 respecte al millor crono parcial, que ha estat per a l’alemany Franz Gratz amb 1.10.90. En la segona mànega, però, ha aconseguit remuntar 8 posicions en finalitzar amb el 7è temps de la mànega, que el deixava en la 15ª plaça definitiva. En aquesta segona mànega ha marcat 1.09.15, a 0.63 del millor parcial, que era compartit entre Sarrazin i l’italià Alex Hofer, els dos amb 1.08.52.

Aquesta cursa d’avui ha sigut la seva segona millor cursa de gegant en Copa d’Europa, després de la 10ª posició que va obtenir a Davos el 10 de gener de 2017. Aquesta temporada 2020, a Gurgl la passada setmana, va assolir la 19ª posició.

Punts Copa d’Europa

Aquesta cursa, a més, ha proporcionat a Verdú més punts de Copa d’Europa. Als 12 punts que va sumar a Gurgl s’hi afegeixen ara els 16 d’avui, que fan un total de 28 que el situen en la 25ª plaça de la general, millorant cinc posicions.

Joan Verdú, esquiador: “Molt content d’aquest principi de temporada. Avui hi havia condicions molt difícils amb neu i pista difícil. Tot i tenir un dorsal alt, he fet una primera correcta, que m’ha posicionat el 23, i la segona amb pista neta he pogut ‘apretar’ una mica més i he pogut remuntar fins el 15è lloc. Molt, molt positiu aquest principi de temporada, molt content, el genoll no em fa mal, no em dona cap problema, i estic amb molta confiança i molt motivat. A més a més, afegir que amb aquests bons resultats a Copa d’Europa agafaré el dorsal per les pròximes curses i això encara em donarà un plus d’avantatge per poder seguir pujant en la classificació”.

Fred Beauvier, tècnic: “Avui era la segona Copa d’Europa de la temporada, vam fer també la primera d’Àustria que va funcionar bastant bé, la qual cosa vol dir que aquest inici estem amb dos resultats bastants bons per al Joan, que dona una imatge del que farem aquesta temporada, i sobretot de cara a tornar a integrar la Copa del Món. Hem fet una bona preparació d’esquí. Les condicions sanitàries i tot són bastant complicades. Hem pogut fer un bon entrenament i està recuperant molt bé de la seva lesió, i estem molt confiats”.

Max Tissot, director d’alpí: “Una cursa exigent avui amb una meteorologia desfavorable. A la primera mànega els dorsals al voltant del Joan han agafat molt boira i ha aguantat, ha esquiat bé i s’ha pogut classificar al top30. En la segona mànega ha aprofitat una bona pista sortint davant, per fer una mànega sense cap errada, plena, i això li ha fet remuntar bastants places. Després d’Àustria ja veiem que té confiança, està molt centrat en el que ha de fer, esquiant bé tècnicament, intel·ligentment. Té la recompensa d’aquest top15 avui i és ben merescut per tot el treball que ha fet ell i, sobretot, tot l’equip. És important no oblidar-se d’això, perquè ara mateix les condicions no són favorables per entrenar i competir, però l’equip ha sigut pacient, ha sabut trobar llocs per entrenar, i això fa que el Joan tingui confiança i estigui ben preparat, així que és una bona recompensa per tothom, avui”.

Joan Verdú. Foto: FAE.
Joan Verdú. Foto: FAE.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous post El camí a Qatar 2022 de l’Andorra de Koldo Àlvarez de Eulate
Next post I aquest 2021 també la U17 i la U19