Verdú acaba 19è a Gurgl i suma el primers punts a la Copa d’Europa

Joan Verdú i Àxel Esteve han disputat aquest dijous la segona de les cites de la Copa d’Europa de gegant de Gurgl (Àustria). Verdú ha finalitzat 19è i ha entrat en la zona de punts, en el que és un dels seus millors resultats en Copa d’Europa. Esteve no ha pogut completar la primera mànega.

Joan Verdú, que sortia amb el dorsal 46, ha completat la cursa amb un temps de 2.02.22, a 1.90 del vencedor, l’alemany Julian Rauchfuss (2.00.32). L’andorrà s’ha situat en el lloc 19è, la qual cosa li ha reportat 12 punts de Copa d’Europa i se situa 32è en el rànquing de la competició de gegant a nivell europeu.

Aquesta cursa d’avui ha sigut la seva tercera millor cursa de gegant en Copa d’Europa, després de la 10ª posició que va obtenir a Davos el 10 de gener de 2017, i la 19ª que va assolir després a Val d’Isère, el 20 de gener del mateix any.

A la primera mànega, l’andorrà ha marcat el 26è lloc, amb 59.90, a 1.89 del millor temps parcial, que han estat els 58.01 de l’austríac Raphael Haaser, vencedor el dia anterior en la primera cursa. A la segona mànega, el crono parcial de Verdú era de 1.02.32, amb +0.72 respecte al millor temps de mànega, que ha estat per al francès Loevan Parand, amb 1.01.60, el que suposava que l’andorrà feia el 7è millor temps de mànega i millorava set posicions respecte a la primera baixada. Així, en el total de les dues mànegues, l’andorrà ha finalitzat 19è a 1.90 del millor temps, de Rauchfuss.

Pel que fa a Àxel Esteve, no ha pogut completar la primera mànega, a la part del mur.

L’equip continuarà ara als Alps per entrenar de cara a la pròxima cita de la Copa d’Europa de gegant, a Zinal (Suïssa), el 9 de desembre.

Per altra part, demà debuten en la temporada alpina Àlex Rius, Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella. La cita serà a Pfelders (Itàlia), amb el primer de dos eslàloms FIS que disputaran els dos pròxims dies.

Joan Verdú, esquiador: “Estic molt content de tornar a estar en competició, sense dolors, sense mal, sense pensar en el coco si tinc el genoll malament ni res. Això, el més important. Molt content. Després, a nivell de resultat d’avui, molt satisfet de la carrera. Sortia amb el dorsal 46 a una pista exigent, dura, amb condicions que no eren fàcils. He fet una primera mànega molt estratègica, per col·locar-me dels 30 primers per a la segona poder recuperar una mica. No ha sigut una segona espectacular, però tot i així correcta, sense fer errors i agafant confiança, que és el que necessito ara mateix, també pel dia que va sortir ahir, molt complicat. Avui em podia haver costat més i tot i així he esquiat bé. Satisfet de la feina, això només ha fet que començar. A partir d’aquí, agafaré confiança. Per ser les primeres carreres de l’any, per ser Copes d’Europa exigents, i després de tot el que vinc amb els mesos de rehabilitació que he patit, doncs molt content”.

Fred Beauviel, entrenador: “Ha tingut una bona reacció. No ha esquiat al 100%, perquè esquia millor del que ha esquiat. Però aquesta era la idea. Ha esquiat per començar a marcar punts en la primera Copa d’Europa. Ha sigut una bona experiència, de no jugar-se-la i córrer el risc de sortir-se’n com ahir. Avui el terreny estava dur, injectat, i començar així està molt bé. Ara anirem a més a cada cop”.

Max Tissot, director alpí: “Penso que és un bon inici de temporada. Després d’un retorn de la lesió, no és fàcil, i ja en la segona cursa ja ha entrat en el top20, que és un dels seus millors resultats en Copa d’Europa de gegant, la qual cosa és important. Sobretot, bona reacció respecte al dia d’ahir, perquè hi havia frustració  perquè era capaç de fer-ho millor. Avui ha sigut intel·ligent i ha sabut reaccionar i la cursa li ha sortit bé. Això donarà confiança i esperem que les següents siguin millor encara. La feina de tot l’equip ha sigut clau, la feina és bona i cal seguir en aquesta dinàmica perquè veiem que això funciona, així que felicitats a tot el cos tècnic”.

 

Deixa un comentari

Previous post El Golf de Vinyes, Caminal i Guillamet aspira a guanyar les 4 hores de Lleida
Next post El Morabanc Andorra guanya 76-85 a Bilbao amb un excels Senglin que fa 30 punts