La Copa del Món de gegant d’Schladming ha vist com Joan Verdú continua amb el seu alt nivell. L’andorrà ha estat 16è a la cita austríaca, de la qual surt mantenint la 22ª posició de la general de la Copa del Món, amb 15 punts més i, ara, un total de 59.

A la primera mànega, Verdú arribava a la línia de meta marcant el 21è crono, i fins a més avançada la mànega no estava clar si entraria a la segona. Amb tot, finalment va aconseguir la 27ª plaça que el permetia estar a la sortida de la segona, i quart amb la inversió. En aquesta primera mànega, l’andorrà marcava un crono d’1.12.31, amb +3.26 respecte al millor temps, que ha estat per al suís Loic Meillard (1.09.02).

A la segona mànega, Verdú ha marcat un temps de 1.09.26, que el situava com a quart millor temps de la mànega. L’andorrà, en arribar, ocupava per un moment la primera posició, tot i que després era tercer durant una bona estona fins que la baixada dels millors el situava, finalment, en la 16º posició definitiva amb un crono total de 2.21.57, a 2.80 del suís Loic Meillard, que guanyava la cursa (2.18.77).

22è a la Copa del Món amb 15 punts més

La general de la Copa del Món continua amb Verdú 22è, tot i el ball de corredors en altres posicions, gràcies als punts sumats avui (15), que el deixen amb 59 en la classificació.

La carrera a Schladming, nocturna, disputada la primera mànega a les 17:45h i la segona a les 20:45h ha comptat amb milers d’espectadors a la graderia d’arribada.

La cita amb Schladming ha estat la substituta en el calendari de Garmisch, que estava prevista per al cap de setmana vinent però que, finalment, es va suspendre i canviar per la prova austríaca.

Ara, Copa d’Europa de supergegant

L’equip viatja demà dijous a San Pellegrino (Itàlia), on efectuarà dues sessions d’entrenaments de velocitat, alternant amb jornades de descans, per preparar la pròxima cita, en aquest cas la Copa d’Europa de supergegant d’Orcieres Merlette 1850 (França), l’1 i 2 de febrer.

Joan Verdú, esquiador: “Supercontent del dia d’avui. He de reconèixer que la primera mànega m’ha costat bastant. No he trobat el ritme des de l’inici i he estat lluitant fins el final, a la part baixa molt cansat fins a la línia de meta. Però, m’he mantingut entre els 30 i això m’ha donat la oportunitat de, a la segona mànega, exprimir el meu esquí, fent una bona mànega, fent quart de la segona mànega, i remuntar fins la posició 16, que és un resultat espectacular. Això ens apropa al nostre objectiu, que és estar a les finals de Copa del Món a Andorra. Realment un dia molt positiu, avui”.

“Ja sabíem que estava esquiant un nivell molt alt, ho he estat demostrant als entrenaments, tot i que una cosa són els entrenaments i altra és demostrar-ho aquí en carrera davant de tota aquesta afició. Súper content del meu esquí sòlid ara mateix. Aquesta 16ª plaça demostra que estem a un gran nivell i és important seguir construint en aquest aspecte, seguir sumant punts, seguir construint el dorsal i per arribar a tenir dues mànegues bones, bones, i anar mossegant encara més fort”.

Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom.

Deixa un comentari

Previous post Roger Puig, 9è al descens dels Mundials i novament primer en la categoria 9.2
Next post Tony Cachafeiro comparteix jornada amb Rossi, Arenas, Llovera i Martí en el Circuit d’Andorra