Victòria 74-59 davant l’Alacant. Match Ball !!

El MoraBanc Andorra s’ha situat avui a un partit de l’ascens a l’ACB. Ja no es poden donar més tombs ni més revolts perquè la situació és aquesta. I s’ha d’explicar bé perquè de “quasicampions” el cementiri de l’esport està ben ple. Als de Lezkano serán campions de la LEB Or i aconseguiran l’ascens a l’ACB si guanyen dissabte vinent a l’Ourense en la penúltima jornada o en cas de perdre si guanyen a la pista del Gipuzkoa en la darrera. Això és així. No está fet però està molt a prop i lluitar contra aquesta sensació d’haver posat els peus a la sorra quan encara no hem arribat a terra ferma serà un dels reptes de la setmana per l’equip.

Avui els tricolors han guanyat justament per 74-59 l’HLA Alacant en un partit que ha tingut també, de nou, diverses fases inclosa la del patiment i festival d’esfínters apretats a la segona part. Potser massa vist com ha acabt tot però el precedent proper de l’Almansa ha alimentat una mica aquesta estona de patiment. Si l’extirpem, que amb el cap fred, és perfectament possible ha estat un partit que el MoraBanc ha tret bé perquè ha jugat seriós i dur en defensa apel·lant al talent quan ha fet falta i en aquest paràmetre no hi ha molts equips a la categoria que li puguin sostenir la mirada. Si hem de buscar un momentum en el partit és el segon quart en el que el MoraBanc ha marxat de 16 punts amb un joc punyent i alegre. Han estat els millors moments dels tricolors que han marxat al descans amb un 42-28 que aportava llum i tranquil·litat. I de fet el MoraBanc ha fet un excel·lent inici de tercer quart portant les coses a un 58-39 que feia salivera i aspecte de recta final de partit ben divertida. Res de res.

El bàsquet és un esport apassionant i l’emoció quasi sempre treu la mà a saludar. Del 58-39 s’ha passat a un 58-52 i a la pista ha aparegut un lituà: Sarunas Canguelis (o com es digui). El MoraBanc s’ha aturat en atac i l’Alacant, que té arguments i hi ha demostrat, ha estirat el partit fin son ha pogut. Però entre la classe de Dee i Andric i el públic (AVUI ESPECTACULAR COM MAI) han empès l’equip fins una victòria que ha estat celebrada com poques. I és que la temporada ha estat preciosa, un regal per l’ambient viscut.

Ara cal posar-li el llacet i aconseguir l’anhelat ascens a l’ACB. Dissabte vinent, 18h45, la Bombonera ha de rebentar per guanyar Ourense. Res més ens ha de preocupar. Guanyar el proper partit.

Foto i text: BCA.

Deixa un comentari

Previous post Martí Lázaro i Irati Azkargorta guanyen la Jorma Urban Trail
Next post Cardelús es classifica 4t i sortirà de la segona fila a Estoril