Victòria 74-83 del Morabanc Andorra davant el Pau, en el darrer partit de pretemporada

El MoraBanc Andorra ha tancat avui els amistosos de pretemporada amb una bona victòria a Tolouse contra el Elan Bearnais Oau Orthez per 74-83. Els d’Ibon Navarro han fet un excel·lent segon temps en el que han estat seriosos i s’han fet mereixedors d’una victòria més àmplia. Les notes il·lusionants que ja anava deixant l’equip en els bons minuts que havia tingut fins ara avui han tingut més continuïtat. I sobretot el que avui ha semblat fer un pas endavant és la consistència de l’equip. Sigui com sigui, la prova d’avui ja és la darrera i els homes d’Ibon Navarro saben que la següent vegada que es posin a jugar ja serà foc real dissabte vinent a la pista del Coosur Betis en la primera jornada de la lliga Endesa.

El cert és que els assajos de pretemporada tenen guions que s’acaben assemblant bastant. El joc no flueix sovint perquè del que es tracta és d’insistir i i insistir en els conceptes que durant la temporada acabaran convertint-se en el refugi tàctic de l’equip. El d’avui no ha estat diferent pels dos equips. En el cas del MoraBanc, per moments, s’acaba veient que els tricolors cada cop parlen més clar l’idioma que vol Ibon per aquesta temporada. Ritme, agressivitat i una llista de jugadors preparats per assumir responsabilitats més llarga que la temporada passada. Avui, a més, calia anar entrant en dinàmica Víctor Arteaga i els seus companys s’han encarregat de fer-ho des del primer instant.

El MoraBanc ha portat la iniciativa durant una primera part intensa jugada davant d’un pavelló ple, tal com sona, i al final dels primers 20 minuts les coses estaven 41-44 pels d’Ibon Navarro. La segona part ha estat marcada per la millora defensiva del MoraBanc davant un Pau físic sempre que mirava de portar el partit al seu terreny però que s’ha trobat amb un equip tricolor preparat per xocar i per defensar fort. Un cop tancada l’anella pròpia, els avantatges han anat arribant mica en mica. El 60-69 del final del tercer quart ja donava una idea de per on aniria el tema fins el final. Tot i flirtejar amb marxar del tot, la lluita dels francesos i algunes imprecisions han deixat la victòria per sota del llindar dels 10 punts. El més valorat avui ha estat Crawford amb 16 pels 13 punts i 4 rebots que ha acreditat. Però ha estat una victòria molt coral amb 14 punts d’Amine Noua, 12 de Jelínek i un molt bon debut de Víctor Arteaga amb 8 punts i 9 rebots.