Victòria davant el València 84-72

De l’immobilisme a l’acció. Així es podria catal·logar l’actitud del Morabanc Andorra en un partit que ha aconseguit derrotar al València Bàsquet per 84-72. Un partit de dues cares, però que certifica el bon camí dels del Principat, tot i l’aturada la Copa i la finestra de seleccions. Aquest diumenge els d’Ibon Navarro han donat aquell pas que tan reclamava el tècnic euskaldun.

No ha començat gaire bé, el Morabanc. Erràtic, imprecís, tot i una mínima de 9-8, el València portava el “tempo” del partit, tot i que tampoc era un dominar excessiu. El llançament exterior no entrava pels locals i això permetia que el València pogués jugar molt més còmode. Un 12-17 al final del primer quart, era una clara mostra de com anava el partit.

El segon quart, amb un encert “normal” des de 6,75, els tricolors han començat a creure que podíen plantar cara al València. Els “ches” amb un 12-21 s’han trobat amb dos triples seguits de Gielo i un de Hannah que han fet que el marcador s’igualès a 23. Els d’Ibon Navarro ja estaven en bona dinàmica cosa que ha permès marxar al descans amb diferència favorable 39-34.

La sortida, com sempre es sol dir, ha estat clau. En aquest cas favorable als del Principat. Amb molta intensitat defensiva i sobretot, amb actitud d’equip el Morabanc Andorra ha fer un parcial de 13-4 que col·locava el marcador 52-38. Hannah veia la cistella com una piscina i el que tirava anotava, però davant de tot, hi havia l’actitud. Sí, aquell esperit combatiu que li agrada a Ibon Navarro. Els de Jaume Ponsarnau estaven KO. El tècnic català dels visitants movia totes les peces que tenia a la banqueta en recerca d’una solució pel seu equip però no arribava. Els locals han tingut una diferència màxima de 61-45, a poc menys de dos minuts per finalitzar el quart, però una petita relaxaciço ha fet que els valencians reduissin al 61-51 el marcador.

Amb una diferència favorable, el darrer quart ha estat un “fer la goma” del el Principat. Moments bons, moments de dubtes, i es que el València ho intentava tot per retallar diferències. Han arribat a estar 7 abaix, (74-67 a menys de dos minuts per acabar), però el Morabanc ha sabut jugar les seves cartes per acabar aconseguir el triomf per 84-72. Una victòria de prestigi per aspirar als llocs de play-off.