Dos minuts després d’entrar al terreny de joc, el davanter de l’FC Ordino, Víctor Bernat marcava el que seria l’únic i definitiu gol de la selecció nacional absoluta de futbol davant una combativa i corpulenta Grenada. L’1-0 deixava a Andorra amb la segona victòria del combinat de Koldo Àlvarez de Eulate en la finestra del mes de març i el que és millor, amb uns números favorables. Iker, primer i Josep Gomes després han aconseguit mantenir la porteria a zero, i això sí que és meritori.

Tot cal dir, que Grenada, tampoc és una de les seleccions TOP ni de Centreamèrica ni del rànquing en general, però sí que són combatius, ràpids, corpulents i, tot s’ha de dir, també força “protestons”. Andorra ha donat la sensació que dominava el partit, però de la mateixa manera que contra Saint Kitts & Nevis de divendres, errades de posició provocaven que els visitants gaudissin de diferents oportunitats. Però no més lluny de la realitat, Andorra dominava, tot i els múltiples canvis que patia la selecció nacional respecte al partit de divendres. El capità de la UE Santa Coloma, Albert Reyes, sortia de titular combinant el mig del camp amb Marc Rebés. Al davant, entre les internades per la banda de Joan Cervós i les cavalcades d’Aaron Sánchez, la defensa caribenya anava de corcoll. Tot i les oportunitats, el 0-0 reflectia el marcador en arribar al descans.

A la represa, tot va continuar igual, i va ser en el minut 56, quan el seleccionador nacional andorrà que va moura fitxa. Jordi Rubio, Ludovic Clemente i Aarón Sánchez varen deixar el terreny de joc per Cucu Fernández, Víctor Bernat i Jordi Aláez. Grenada es quedava amb 10, per l’expulsió de Kayden Harrack. Al mateix temps, Koldo canviava la línia de davant i no va trigar res, en recollir el premi. En el minut 58, una centrada d’Eric de Pablo no la va blocar el porter visitant, i el Víctor Bernat, molt murri, va enviar la pilota al fons de la xarxa. L’1-0 i un jugador menys, Grenada va tenir els millors minuts. Va fer que Andorra reculés i varen estar a punt d’aconseguir l’empat, però Moi San Nicolás estava a la línia de gol per desviar una pilota que ja entrava a la porteria de Josep Gómes.

Al final, un 1-0 que fa sumar una nova victòria d’Andorra, l’onzena de la seva història, en una finestra que ha servit per preparar la nova edició de la Nations, al juny, on hi haurà una finestra de dues setmanes a causa de la reestructuració del calendari pel mundial de Qatar 2022.

Joan Cervós, en una internada per la banda, en el partit d’Andorra contra Grenada. Foto: X.Miró/FAF.

Deixa un comentari

Previous post Segona posició de Vinyes-Mercader a san Miguel d’Açores
Next post Millora de punts i 4ª posició per a Bartumeu Gabriel a l’eslàlom dels Campionats d’Espanya