Victòria de Ferré i tercer lloc de Montellà a Eivissa

El Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2021 està en la seva recta final i la igualtat continua sent la tònica quant a saber com serà la composició definitiva dels podis de les diferents categories.

Jordi Gaig (Porsche), Raül Ferré (Silver Car CS) i Benito Pérez (BRC B49), van ser els guanyadors del XXXVI Subida isla de Ibiza, penúltim meeting del CEM 2021, disputat en el traçat de Sa Calma (Eivissa), sota l’organització de l’Automòbil Club d’Eivissa i Formentera.

Javi Villa, únic campió (de la Categoria 2) després d’Eivissa.

En la Categoria I, els veterans Humberto Janssens (Porsche) i José A. Lopez Fombona van començar la prova d’Eivissa empatats a 94 punts. Els problemes del pilot de Porsche tot just començar li donaven l’oportunitat a l’asturià d’agafar un avantatge pràcticament decisiu. No obstant això aquesta vegada Fombona només va poder ser tercer. Ara “Lolo Avilés” es segon a 6 punts de Fombona.

Podi de la categoria 2 amb Raul Ferré en el lloc més elevat. Foto: FotoEsport.

La Categoria 2, és l’única que ja té campió mancant l’última cita a Ibi. Malgrat el triomf de Raül Ferré, Javi Villa tenia un avantatge considerable i la segona posició ha estat suficient per a proclamar-se, una vegada mes, campió d’Espanya de Muntanya.

La Categoria 3, la igualtat ha estat la tònica durant tota la temporada, també es decidirà en l’última cita del calendari. En aquest cas, Edgar Montellà ha perdut l’opció de dependre de si mateix. A Ibi, haurà de guanyar i esperar el lapsus dels seus rivals, a priori favorits, Benito Pérez i Mario Asenjo.

Raul Ferré (Silver Car CS – Cat II) patrocinat per Globalrisc  va pujar a l’esglaó més alt del podi, situat en la localitat eivissenca de Sant Joan de Labritja, després d’aconseguir superar a l’experimentat pilot asturià i campió de l’especialitat, Javi Villa.

Ferré que l’any passat ja va vèncer a Eivissa al volant d’un CM (Categoria 3 actual), va tenir un cap de setmana superb en el qual malgrat cedir 5 dècimes en la primera pujada de carrera (dissabte), va seguir a l’atac aconseguint el seu primer triomf de la temporada, després de vèncer les dues últimes pujades de carrera, amb cronos que rebaixen en 5” el millor registre de la temporada passada.

Per part seva, Edgar Montellà (Silver Car S3 – Cat III), no va poder continuar l’excel·lent trajectòria de les últimes proves amb un triomf que l’hagués situat com a gran favorit al títol de Categoria 3..

Les coses no van començar malament per al pilot de andorrà, va estar entre els millors, cedint tan sols 8 dècimes al líder de la provisional Mario Asenjo, mentre que Benito Pérez s’escapava a gairebé 3”, imposant pressió als seus rivals directes.

En la continuació, una sortida de pista en la qual el seu Silver Car va quedar molt tocat, semblava que posava el punt final a la seva participació a Eivissa. No obstant això, la presència del constructor en l’assistència i l’extraordinari esforç del seu equip, van aconseguir posar de nou el Silver Car en condicions de competir i encara va aconseguir pujar al tercer calaix del podi.

En aquesta ocasió la meteorologia va tenir conseqüències negatives per als pilots.

La pluja que va caure amb generositat el dissabte a primera hora de la tarda, abans d’iniciar les mànegues d’entrenaments, va ser una dificultat que es va allargar durant tot el cap de setmana.

Les zones humides en un asfalt parcialment sec eren un parany constant per als pilots. El risc anava variant en cadascuna de les pujades i amb diferències tan mínimes era evident que no arriscar en segons quines situacions podia suposar la pèrdua.

Podi de la categoria 3 amb l’encampadà Edgar Montellà en tercer lloc. Foto: FotoEsport.