Victòria del Morabanc Andorra 90-71 davant l’Obradoiro

Quan faltant dos minuts pel final i amb el marcador 17 amunt pel MoraBanc i els jugadors dels dos equips encerclaven els seus tècnics en un temps mort més d’un dels pocs que hi havia a la Bombonera s’ha hagut de pessigar perquè els costava recordar el darrer partit tranquil que havien viscut. I amb victòria, és clar.

Els d’Ibon Navarro han guanyat per 90-71 el Monbús Obradoiro en un nou triomf construït des de la defensa però on, a diferència d’altres dies, s’ha pogut veure l’equip més còmode en atac en determinats trams. I aquesta notícia és sensacional perquè el que no perden els tricolors, mai i sota cap concepte, és la responsabilitat. Avui que el partit ha acabat amb 90 punts d’anotació és més senzill de dir però hi ha hagut alguns moments del primer temps, durant el segon quart, en què el partit resultava de digestió complicada. Cap dels dos equips ficava i tot i aquesta sensació, en tot moment el MoraBanc ha mantingut la concentració esperant moments més propicis de partit. I han arribat. I avui s’ha guanyat bé. Sense discussió. El 97-70 del final en valoració ho deixa ben clar. Els tricolors han portat la tendència sempre, han guanyat els quatre quarts i han sabut anat ajustant l’atac gairebé com una cursa de relleus d ‘atletisme en què el testimoni anava canviant de mans amb precisió.

Jelínek ha estat en mode metralleta el primer temps, després Senglin li ha agafat el relleu, després Sergi Garcia i es pot dir que Paulí ha estat pendent de fer sempre el que fes més falta. I mentre aquests quatre jugadors es pot dir que assumien més protagonisme, la resta han anat posant pinzellades de qualitat. I així s’ha entrat amb un marge confortable en la recta final del partit. La bona feina coral avui es pot resumir en un fet que, tal i com juga el MoraBanc, no és poca cosa. Hannah no havia fet ni un punt en el minut 37 de joc. I tot i això l’equip estava tapant, i molt bé, el seu mal dia. La feina defensiva ha quedat clarament demostrada deixant Birutis, segon jugador més ben valorat de la lliga en 1 punts i 1 de valoració o a Robertson en 7 punts. D’altres jugadors han pogut fer mal però els dos referents gallecs han estat lluny d’estar calents en tot el partit. Victòria important, per tant, avui.

Per afrontar l’aturada amb 9 victòries i pensant que el somni de ser protagonistes aquesta temporada resta totalment obert si l’equip és capaç d’aconseguir fluir com avui ha fet en determinats trams de partit sense sacrificar ni una mica de l’extraordinària solidesa defensiva que té. El màxim anotador avui ha estat Jelínek amb 15, el txec també ha valorat 15, igual que Oriol Paulí que ha fet 14 punts, 4 assistències i 5 rebots.

Foto i text: Morabanc Andorra.