Victòria del Morabanc Andorra davant el Telenet Giants 82-69

Dubtes aclarits: el Morabanc Andorra ha aconseguit guanyar al Telenet Giants 82-69 després de tres setmanes aturats per la pandèmia que va afectar 14 integrants de la plantilla. Aquest partit ha representat també el debut de Moussa Diagne en un partit d’aquesta temporada 2020-21. Novament la victòria s’ha edificat a base de triples. Un total de dotze llançaments de més enllà de la línia de 6,75 ha fet que els tricolors respiressin més o menys tranquils, tot i que hi ha hagut moments que han fet patir. A la plantilla s’ha vist de tot. Uns que han estat completament fora del partit, altres que han estat ficats, però poc encertats i el que han estat endollats on cal destacar dues figueres: el txec David Jelínek i el saltenc Oriol Paulí. Els dos han suportat durant uns quants minuts (i no pocs) al seu equip que durant moments semblava navegar pel parquet del Pavelló de Govern.

El partit ha començat molt bé, pels tricolors. Un triple de Gielo i una cistella de Jelinek posaven el 5-0 que per començar, però no estava malament. Semblava com sí els del Principat no s’havien aturat durant tres setmanes. Tres atacs i tres triples (SenglinJelínek i Llovet) col·locaven el 14-5. Ibón Navarro movia la banqueta constantment per evitar, tal com va dir a la prèvia, el cansament dels seus jugadors. Però aquesta energia que mostraven els tricolors, no podia durar sempre. Després d’un temps mort visitant, el Telenet Giants va reaccionar amb un parcial 1-8 que tornava la igualtat, en aquest cas 15 a 15. El joc interior començava a fer una mica de figa, cosa que va provocar que el tècnic euskaldun del Morabanc, donés entrada a Moussa Diagné. Faltaven 2:34 fer finalitzar el primer quart. Els andorrans tornaven a fer una estirada amb un parcial de 7-0 per col·locar el 22-15, ja entrats en el darrer minut de quart que acabaria amb el 24-17.

A l’aturada, el tècnic del Morabanc demanava més intensitat defensiva, sobretot per controlar els rebots i no permetre segones opcions a un Telenet que dominava sota els cèrcols. El Morabanc es va posar el vestit de feina per picar pedra com només ell sap. En tres setmanes no es perd l’actitud ni tampoc el caràcter i això és el que varen treure els locals. Després d’uns cinc primers minuts de quart on les diferències pel Morabanc eren mínimes, els tricolors varen augmentar les línies defensives i amb ràpides sortides al contraatac, tal com li agrada a l’equip va efectuar un parcial de 17-6 que col·locava la diferència a 12, 50-38, en el moment de marxar als vestidors pel descans.

La sortida del tercer quart ha estat clau. Els del Principat han sortit amb ganes de trencar el partit. Primer Hannah i després Jelínek anotaven de tres per distanciar al seu equip fins els 20 punts, 58-38. Encara quedaven poc menys de 7 minuts per acabar el quart, i les constants rotacions d’Ibón Navarro tornaven a aparèixer. L’equip començava a donar símptomes, molt lleugers tot s’ha de dir, de cansament i això ho han aprofitat els belgues. Un parcial de 2-11, coincidint amb tres pilotes perdudes de Sergi Garcia en la passada inicial de la jugada col·locaven el 60-49. El tècnic andorrà s’ho mirava des de la banda, amb una clara actitud de desagrad però de confiança plena amb els seus jugadors. La diferència es mantenia en els 10 punts, finalitzant el tercer quart amb un 64-54.

En el darrer quart, el Morabanc ha hagut de tirar d’ofici. Amb el cansament “collant” ha estat el txec David Jelínek el que s’ha carregat l’equip a l’esquena. Nou punts en aquest període han estat clau per mantenir una diferència que no ha baixat dels deu punts, excepte el 64-55 inicial del quart. Al txec l’han acompanyat els guerrillers de l’equip: 3 punts de Garcia i 2 punts per Paulí, Llovet i Senglin han fet que el marcador final reflectís un tranquil·litzador 82-69 final, però no per això poc patit.