Victòria molt treballada d’Andorra davant Gibraltar 91-74

Tot i que el marcador pot indicar una cosa, cal dir que el partit que ha enfrentat aquest dijous Andorra contra Gibraltar ha estat d’aquells de remar, remar i remar pels de David Eudal. El 91-74 no reflexe ni de bon tros el que han hagut de seuar els del Principat per endur-se la victòria. Ja se sap que no hi ha partit fàcil, però ja se sabia que aquest dijous tocaria suar tinta si es volia guanyar el partit. Així ha estat.

Com en els partits anteriors, Andorra ha tingut una bona sortida. Amb una alta intensitat i ritme ha trencat a una Gibraltar relativament lenta, que no ha sabut reaccionar a les accions andorranes per marxar al final del primer quart 24-14. Semblava que en el segon quart, els de David Eudal podrien trencar el partit, però ha estat tot el contrari. Gibraltar s’ha anat entonant, ha incrementat la intensitat defensiva fins a l’extrem que han capgirat el marcador. La diferència ha estat mínima 36-34 a 2:16 per arribar al descans, però prou significativa que el partit havia patit un canvi.

Després de la sortida de vestidors, el partit ha estat d’allò més igualat. Tot dos equips es sentien còmodes i incòmodes a l’hora. Per un costat el tenir el marcador igualat, sobretot per Gibraltar, els hi certificava les aspiracions de victòria, cosa que incomodava als andorrans. El final del tercer quart, el marcador era un 58-59 favorable als britànics.

De nou, el darrer quart ha estat decisiu. Després d’un dos minuts igualats, s’ha arribat al 63-63 a falta de 8:09 pel final, Andorra ha començat a posar tota la carn a la graella. Un parcial de 17-6 feia que els del Principat tornessin a tenir tots els números per aconseguir la victòria. Andorra dominava el rebot i això permetia sortir ràpid a l’atac. Andorra trencava el partit i amb un nou parcial de 10-0, es passava del 81-72 al 91-72. Andorra havia fet la feina, havia suat, havia remat però aconseguia un nou triomf, aquest cop 91-74.

Al finalitzar el partit, el seleccionador David Eudal ha explicat que “ja sabíem que seria un partit dur i que ens tocaria remar fort, com així ha estat“. Eudal ha afegit “no hem fet una bona primera meitat, hem tingut molts dubtes, no hem corregut el balanç defensiu i això ha permés a Gibraltar creure en que podriem treure un bon resultat“. El seleccionador nacional ha explicat també que “en el descans hem parlat i analitzat les errades ja que els jugadors tenien molts dubtes i tot i que al començament del quart hem reaccionat, hem tornat a caure en els nostres error“. Eudal ha afegit que “sabíem que arribaríem millor físicament al darrer quart i a falta de poc més de cinc minuts ho hem pogut trencar per arribar als darrers tres minuts sense tenir la sensació de veure perillar la victòria“.

Divendres les seleccions integrants d’aquest Euroepeu d’Small Countries tindran jornada de descans, per afrontar en el cas d’Andorra, el darrer partit dissabte davant Malta, un partit que podria decidir el segon lloc del campionat, si es que Irlanda no perd.

El seleccionador nacional, David Eudal en un temps mort. Foto: FIBA European Small Countries.