Vinyes-Font guanyen a Motorland

Joan Vinyes i Jaume Font (Porsche GT3 Cup – Baporo Motorsport) van pujar a l’esglaó més alt del podi del traçat de Motorland, després de no donar cap opció als seus rivals en una primera carrera en la que van dominar des de l’inici fins al final. En la cursa que va tancar la seva participació a Alcanyís, amb un hàndicap molt carregat a causa del triomf anterior, van haver de conformar-se amb una segona plaça que, donades les circumstàncies, va deixar molt satisfet al tàndem de Baporo Motorsport.

El “cierzo” esmorteeix la calor, però va portar les tempestes.

Alcanyís va rebre als equips inscrits en els respectius campionats que es disputaven el cap de setmana amb una calor sufocant que feia preveure unes jornades dures en l’àmbit climatològic. No obstant això, el dissabte (dia 31/7) el “cierzo” va venir en auxili dels presents en les instal·lacions de Motorland i va fer que la calor es resistís millor. La situació es va complicar a partir de mitja tarda de dissabte, quan el vent habitual de la zona va començar a bufar amb més força i va portar les tempestes que van obligar a parar momentàniament l’activitat en la pista aragonesa.   

Entrenaments lliures accidentats. Els cronos amenaçats per la pluja.

Després d’un llarg període de temps (8 mesos) sense competir en Motorland, era evident que els pilots es mostressin ansiosos de recordar, sobre la pista, les dificultats que té un traçat que podríem qualificar de peculiar. Aquest era l’objectiu que s’havien marcat Vinyes-Font en els entrenaments lliures, en aquesta vegada reduïts a 40’ per cada màniga, a més de la preparació del recanvi que després s’utilitzarà durant les carreres.

La planificació de l’equip Baporo Motorsport va haver de refer-se després que en la primera sèrie lliure, un incident a la pista, només va permetre rodar uns 10’ a Vinyes, que havia sortit primer, mentre que el seu company va quedar inèdit en aquesta mànega.

Tot es va normalitzar en la continuació i tant Vinyes com Font es van poder posar al dia de l’estat actual del traçat aragonès.

Els entrenaments cronometrats es van iniciar amb la tempesta amenaçant en l’horitzó. Es van disputar amb la pista seca i els pilots del Porsche GT3 Cup #113, van mostrar un domini gairebé total sobre la resta de participants.

En la primera tanda de 20’, va ser Jaume Font el que es va situar al volant del Porsche aconseguint el millor registre de tots els participants (1’54”254) assegurant-se la primera plaça de la graella de sortida en la primera de les carreres a disputar durant la jornada següent.

En la sèrie que tancava l’activitat del dissabte (dia 31/7), va ser el pilot de Suzuki Motorsport (Joan Vinyes), el que va emular al seu company, encara que en aquesta ocasió, els últims instants de la tanda van ser desfavorables. En la seva última volta, Pedro M. Salvador (Porsche 911 Cup) va aconseguir rebaixar en gairebé 6 dècimes, el temps marcat per Vinyes (1’53”750).

Destacar que Salvador i Vinyes van ser els únics pilots que van aconseguir baixar de 1’54”, en la seva millor volta al traçat de Motorland.

En l’anàlisi habitual de les classificacions, una vegada finalitzats els entrenaments, el pilot de Suzuki Ibèrica va poder comprovar on se li van escapar les dècimes que el van deixar en la segona posició, així ens explicava el treball realitzat al costat del seu enginyer una vegada finalitzats els entrenaments: Ens han faltat un parell de dècimes tant en el sector 2 del circuit i un parell més en el sector final. Hem analitzat la telemetria i hem confirmat que la meva volta ha estat perfecta. Potser cal atribuir aquestes mínimes diferències a alguna prestació diferent en les mecàniques.

És a dir que, la realitat és que hi ha una igualtat notable entre els dos equips i que caldrà estar encertat en l’estratègia de carrera.    

A la primera carrera, líders sense discussió.  

La carrera inicial del segon meeting del GT-CER 2021 la va iniciar Jaume Font, al volant del Porsche #113, situat en la pole-position. Des del mateix instant que el semàfor es va posar verd, Font va prendre el comandament de la prova, situació que va mantenir durant el seu relleu a pesar que en els instants finals d’aquest, algun dels seus rivals, en concret Sainero, va intentar llimar diferències,

Després del pas obligat pel pit-lane, va ser el torn de Vinyes que va seguir la mateixa inèrcia que el seu company. Una vegada completats els 48’+1 volta de competició, va travessar la línia d’arribada amb 14” d’avantatge sobre Amrouche-Gruau (Vortex V8), mentre que Sainero-Salvador (Porsche 911 CUP), ho van fer en la tercera posició a gairebé 16” dels vencedors.

“Ha estat una carrera en la qual no hem tingut cap contratemps de consideració. Hem mantingut un ritme regular que ens ha donat opció a establir distàncies amb els nostres rivals directes des del mateix inici.

Repetir en la segona? Això serà més complicat, un hàndicap superior en 15” al dels nostres rivals serà difícil de superar. Malgrat tot, lluitarem per repetir triomf.” Aquest era el comentari de Vinyes al baixar del podi.

Classificació Carrera 1:

1. Vinyes-Font (Porsche 911 CUP), 50’28”739, 2. Amrouche-Gruau (Vortex V8), a 14”141, 3. Sainero-Salvador (Porsche 911 CUP), a 15”941, 4. Carretero-Yeregui (Porsche 991 CUP) a 1’17”601, 5. Fernandez-Fernandez (Cupra TCR), a 1 volta.

En la segona carrera, hàndicap i pilots amb volta perduda decideixen.

La segona carrera disputada en Motorland, també programada a 48’+ 1 volta, va tenir un desenllaç molt diferent a l’anterior. D’inici Vinyes no va poder sorprendre el seu rival (Salvador) que sortia des de la pole-position. A partir d’aquest instant tots els intents per superar-lo van resultar infructuosos fins que en atrapar pilots amb volta perduda el pilot de Suzuki Ibèrica va cedir distància al seu rival.

Una vegada superat el hàndicap, amb Jaume Font al volant del Porsche i amb un avantatge ampli dels seus rivals (Sainero-Salvador), van continuar lluitant per llimar diferències, un fet que van aconseguir en part, però insuficient per a poder arrodonir amb un doblet el seu pas per la pista de Alcanyìs.

Vinyes, satisfet amb el desenvolupament de cap de setmana en general, feia aquesta valoració del cap de setmana previ a les vacances; “Aconseguim el triomf en la primera carrera que era l’objectiu, després amb el hàndicap molt carregat repetir era possible però … El rival directe havia de cometre algun error, No va ser així, a més els pilots amb volta perduda van jugar al seu favor, és a dir que contents amb el segon lloc. Ha estat un cap de setmana molt positiu, tot ha funcionat com estava previst i tant Jaume com jo ens hem trobat molt còmodes al volant del Porsche. Ara toca descansar i recarregar piles és l’objectiu immediat. La segona part de la temporada es presenta amb una agenda molt densa .”

Cal afegir a les paraules de Vinyes que, a falta de confirmació oficial, deixen Motorland com a capdavanters del Campionat de Espanya de Resistència (GT-CER), de la categoria GTs.

Classificació Carrera 2:

1. Sainero-Salvador (Porsche 911 CUP), 50’43”631, 2. Vinyes-Font (Porsche 911 CUP) , a 4”964, 3. Amrouche-Gruau (Vortex V8), a 28”639, 4. Carretero-Yeregui (Porsche 991 CUP) a 1’01”669, 5. Fernandez-Fernandez (Cupra TCR), a 1 volta.

Els equips habituals en Campionat d’Espanya de Resistència (GT-CER), una vegada superat el període de vacances, tornaran a l’activitat el pròxim mes de setembre, en concret els dies 18 i 19, en el Circuit de la Comunitat Valenciana, Ricardo Tormo.

Deixa un comentari

Previous post Andorra acaba cinquena en els mundials juvenils d’Skyrunning
Next post Xipre guanya l’Europeu U18 femení d’Andorra