Vinyes-Mercader a Hongria

Una vegada superades les proves portugueses (Açores i FAFE) del Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC), els equips es desplaçaran cap a l’Europa de l’Est (Hongria), per a disputar la penúltima prova de l’ERC 2021 que, a més, suposarà el canvi de terra a l’asfalt de les cronometrades.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly S #24) han iniciat el desplaçament a la localitat de Nyiregyhaza, nucli central de la pròxima “aventura” en la qual es veuran immersos els pilots de l’equip Suzuki Ibèrica, durant aquest cap de setmana (22 al 24 d’octubre). L’objectiu de Vinyes-Mercader és confirmar la seva presència en el podi de la classificació final de l’ERC2 company de Vinyes en l’equip Suzuki Ibèrica.

Un traçat situat al nord de Nyiregyhaza.
El tàndem #24, partirà de zero en els reconeixements del recorregut marcat pels organitzadors (Hungarian Motorsport). Mai han competit en les especials cronometrades i la informació a la qual es pot accedir mitjançant les diverses fonts habituals, no és massa àmplia pel fet que és un ral·li que podríem qualificar de “molt jove”, serà la seva quarta edició, tercera vàlida per a l’ERC.

Un total de 966,88 km, dels quals 182,01,04 km seràn de velocitat, repartita en 14 especials (7 diferents), és el menú que han preparat els organitzadors per al mig centenar d’equips inscrits en la present edició de la prova hongaresa.

En el ral·li de Hungarian Motorsport destaca la presència de l’especial Fuzer – Abajvari, que amb els seus 23,50 km, de recorregut és la més llarga de la cursa, i es disputarà en dues ocasions durant la disputa de la primera etapa.

D’altra banda, el bucle format per les cronometrades Erdobenye (13,50 km,) i Fony (10,85 km,), que haurà de superar-se en tres ocasions al llarg de la segona etapa, tindrà conseqüències decisives en les classificacions finals.

Les dues passades de reconeixement  per cada especial, tindran en aquesta ocasió, una importància decisiva. El desconeixement de l’escenari és total i és complicat afirmar que en dues passades per un recorregut cronometrat de gairebé 200 km, es pugui conèixer el traçat. Vinyes-Mercader hauran de posar en pràctica tota la seva experiència en el moment d’anotar les particularitats de cada especial.
Serà una tasca densa que, els pilots de l’equip Suzuki Ibèrica realitzaran el dijous (dia 21, entre les 7.00 hores i 23.00 hores) i el divendres (dia 22, entre les 7.00 hores i les 12.00 hores).
 
Amb el temps just de canviar de vestimenta i de situar-se al volant del Swift R4lly S, Vinyes-Mercader s’enfrontaran a la free-practice, entre les 12,30 i les 14,30 hores, i al tram de qualificació a les 14.45 hores.

Els pilots inscrits en el Ral·li Hongria encara hauran d’afrontar un altre obstacle abans de donar per finalitzada aquesta primera jornada. Serà a l’especial espectacle que es correrà, per parelles, en un recorregut de 2,40 km, dibuixat en el circuit de Rallycross de Rabocsi.

Tinc poques referències i la veritat no són massa bones quant al recorregut. El ral·li en teoria ha de disputar-se sobre asfalt, però segons sembla en alguns trams preval la terra, veurem sobre el terreny com gestionem aquests canvis per a sortir airosos de l’aventura d’Hongria. En els reconeixements caldrà apuntar de pressa i bé, per a evitar esglais en carrera.

Deixa un comentari

Previous post El Morabanc juga aquest dimecres a Krasnodar
Next post Esports adjudica les ajudes corresponents a la segona convocatòria del 2021 per a les entitats esportives