Vinyes – Mercader abandonen el Ral·li del Ferrol per culpa d’un sensor

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly #2), es mostraven molt optimistes després de finalitzar la primera etapa del 53 Ral·li Ferrol en el top5 de la classificació absoluta de la prova. Després de passar per l’assistència, el Suzuki Swift R4lly S va quedar situat al parc tancat, en les instal·lacions de A Malata, i els pilots de Suzuki van anar a recuperar forces per a continuar competint al màxim durant la jornada següent.

Aquesta vegada, el guió previst va volar pels aires en el moment d’iniciar la segona etapa, Vinyes ens comenta el succeït; “És molt simple i dur alhora. El cotxe no va arrencar i en aquell moment es va acabar la nostra participació al Ferrol 2022. El motiu?. Un sensor que va resultar ser defectuós. Són coses de les carreres, cal passar pàgina i començar a preparar la pròxima cita.”

Fins a aquest instant, tot estava sortint de manera immillorable.
Vinyes-Mercader, van mostrar la seva confiança una vegada finalitzat el reconeixement del recorregut. Les cronometrades eren conegudes per la dupla de Suzuki Ibèrica i a més van tenir marge suficient per a verificar les possibles variacions que s’haguessin produït des de l’última ocasió en què hi van competir.   

En el shakedown (divendres dia 18) i la posterior disputa del tram de qualificació, disputats en una especial de 3,170 km en la zona d’Esmelle, tot es va desenvolupar amb normalitat. Van marcar un millor crono de 2’01”575, que els va situar en la cinquena posició absoluta de la prova.

Etapa 1. Excel·lents prestacions en aquesta etapa inicial (divendres dia 18).
La primera jornada de competició va transcórrer per la zona de Monfero. Dos especials tradicionals del ral·li, però que cada temporada ofereixen sorpreses. En aquesta ocasió, Vinyes-Mercader, van ser molt regulars i sempre van estar entre els millors del ral·li. Van acabar la doble passada pel bucle de dues cronometrades en cinquena posició, a 4” dels seus companys d’equip Pardo-Perez. La prova estava liderada pels equips més ràpids amb mecàniques R5.

Una vegada finalitzada aquesta primera etapa, prop de la mitjanit del divendres, Vinyes es mostrava molt satisfet de com havia transcorregut el dia i preparat per a continuar la lluita l’endemà. Aquest era el seu comentari: “Hem anat tan de pressa com hem pogut i les coses ens han sortit tal com esperàvem. Teníem ganes de disputar un ral·li sense la pressió de pensar en els punts d’un campionat i aquí, a Ferrol, hem gaudit al màxim. Sens dubte molt content i esperem demà seguir en la mateixa línia.”

Malauradament, els desitjos de Vinyes es van veure truncats per una peça d’un valor mínim, però que el va allunyar de la possibilitat de continuar competint en el seu primer ral·li de la Copa d’Espanya (CERA) de l’especialitat 2022.

El pròxim compromís previst en l’agenda de l’equip Suzuki Ibèrica és el 59 Ral·li Princesa d’Astúries – Ciutat d’Oviedo, vàlid per al European Ral·li Trophy a més del Supercampionat d’Espanya de Ral·lis (SCERA). En la prova asturiana, Vinyes-Mercader tampoc tindran la pressió de pensar a acumular punts per a un campionat, ja que no participen de manera habitual en els certàmens esmentats.

EL Suzuki de Vinyes-Mercader al Ferrol. Foto: Fotoesport.

Deixa un comentari

Previous post Mihajlo Andric nou jugador del Morabanc Andorra
Next post Discret paper de Gaudi Vall i Jordi Lestang a Bèlgica

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint