Visa: “S’ha d’intentar que no es pari aquí i estar més presents encara”

Inici de temporada pels esportistes de la FAE que es podria catalogar de “somni”. Dues victòries de Joan Verdú a la Copa d’Europa, una classificació entre les 16 millors de la Maeva a la Copa del Món; un 19è lloc de Cande Moreno, en un any on hi ha JJOO i les Finals de la Copa d’Europa es disputaran al Principat. Parlem amb Carles Visa, el gerent de la FAE d’aquest espectacular començament…

EP: Quina valoració fas d’aquest començament de temporada?
CV: La valoració penso que és molt positiva. Al final tenim corredors en totes les disciplines que ho estan fent bé, els resultats del Joan la Cande, la Carola, l’Irineu, i després de la classificació de la Maeva en la Copa del Món. Som una federació petita i els resultats hi són. Ara hem d’intentar que no es pari aquí i intentem estar més presents encara.

EP: És sorpresa les dues victòries a la Copa d’Europa de Joan Verdú?
CV: No, en cap cas. Jas ho vaig avisar a l’estiu quan vam fer la presentació de les Finals de la Copa d’Europa. Un corredor que va fer els resultats que va fer l’any passat en Copa d’Europa ja era d’esperar que aquest any podia estar a les posicions de davant. Evidentment que la victòria mai és fàcil i se l’ha de reconèixer el treball, la qualitat de tot el que ha fet el Joan.

EP: Amb la retirada de la Mimi, ara és Joan Verdú el gran estendard de la FAE?
CV: Evidentment que en Joan és un estendard de la FAE, la Cande Moreno també és un bon estendard de la FAE i la resta de corredors de l’equip nacional també ho són. Està clar que el Joan és el que a hores d’ara és el que millors resultats està donant, la Cande ho està fent molt bé i hem d’anar treballant amb ells i els hem d’acompanyar el més lluny possible i creure que ho poden fer.

EP: Cal parlar de la Maeva que ja la temporada passada va fer un pas endavant i ara, a la primera oportunitat s’ha ficat entre les millors de la Copa del Món. Que se n’espera d’ella?
CV: La veritat és que la Maeva, la temporada passada ja va fer un pas important endavant i enguany l’objectiu era jugar amb l’opció de la Copa del Món i intentar classificar-se per disputar les eliminatòries. La gran sorpresa és que a la primera ja ho ha aconseguit. Estem molt contents. És veritat que a la segona Copa del Món no vam tenir massa sort, sí que estava rodant bé en els entrenaments, però el dia de les qualificatòries un dia no la vam fer bé i l’altre vam caure.

EP: Confia que la Maeva pugui estar habitualment entre les millors?

CV: Crec que aquest és la situació o l’escenari que tindrem, farem una mica acordió. Preveiem que en algunes estarem en altres no, perquè cal no oblidar que no és fàcil, ficar-se entre els 16 millors del Món. Si ho ha fet una vegada o pot fer dos. Cal creure, la Maeva ha millorat, les qualitats hi són i des de la FAE l’hem d’acompanyar en tot el que sigui possible.

EP: El pas d’anar a entrenar amb la Federació Francesa, clau per la millora de la Maeva, no?
CV: Evidentment. La Federació Francesa és la que té l’estructura per poder donar servei als atletes de snowboard cros. Nosaltres, una federació com la nostra té moltes dificultats per tenir camps d’entrenaments d’aquesta modalitat i també per trobar tècnics per aquesta disciplina, crec que el més adient per a tots, sobretot per les motivacions de la Maeva era que pogués treballar en França. Ara està en un entorn on ho té tot, des del punt de vista staff, des del punt de vista estructura, a nivell de metges, de seguiment de físios, de tècnic de material i evidentment el que seria el programa, camps d’entrenament i el circuit.

Deixa un comentari

Previous post Cinc positius més en el Morabanc Andorra fa que s’ajorni el partit davant l’FC Barcelona
Next post Hyundai entra al Circuit d’Andorra