Volen treballar amb un projecte esportiu euroregional

L’Andorra Esports Clúster ha format part de la trobada entre els representants de les regions de  Catalunya, Illes Balears i França, els representants dels tres centres esportius, el secretari general de l’Euroregió, els encarregats de les cooperacions del projectes europeus de la Regió Occitània i Xavier Bernard Sans, Secretari General de l’Euroregió.

L’objectiu del Side Event, ha estat trobar-se per conèixer-se millor i identificar junts els camps de cooperació possibles, per impulsar el sector de l’esport i la participació en projectes conjuntament.

Per concloure, tots els actors de la reunió van expressar el desig de treballar junts sobre aquest primer projecte esportiu euroregional.

El Vice-President d’Esports i Educació de la Regió d’Occitània ha afirmat que “és l’inici d’una gran trajectòria que recorrerem conjuntament els 4 territoris per fomentar projectes de cooperació en el sector esportiu” i el Secretari General, Xavier Bernard,  ha destacat que “d’aquesta iniciativa sortiran projectes per anar cap a Europa i amb visibilitat internacional”.

Per part dels centres esportius,  Josep escoda, representant del CAR de Sant Cugat ha fet menció “a una oportunitat de fer projectes en una regió unida per una llengua ”, per la seva banda, Antoine Le Bellec, responsable del Center d’Alt Rendiment de Font Romeu, ha agraït l’assistència a aquesta primer trobada la qual esdevé la primera etapa del projecte. Per part de les Illes Balears,  Pere Joan March “destaquem les aliances i fortaleses  generades, i l’impuls de noves iniciatives que ens reforcin, com a claus per al desenvolupament de l’esport i els centres esportius”.

En aquest sentit, Gemma Riu, gerent del Clúster, ha destacat ” que és un gran oportunitat per l’esport i les iniciatives existents en el sector de l’esport per generar sinèrgies amb les regions transfrontereres i participar en projectes europeus”.

Deixa un comentari

Previous post Últim entrenament en sec per a Del Rio i Grioche
Next post Jaime Busto guanya l’X-Trial d’Andorra