Voltant els 800 participants prendran part a La Sportiva Andorra Skimo – La Travessa dels Refugis

Aquest dimarts al matí s’ha portat a terme, en el Centre de congressos de Sant Julià de Lòria, la sisena edició de La Sportiva Andorra Skimo, una competició per parelles que arriba a la seva sisena edició, en una modalitat la d’esquí de muntanya que cada cop té més adeptes en el país i també fora d’ell. Cal recordar que aquesta modalitat esportiva serà olímpica a partir del 2026.

Enguany, l’edició del 2022, tot i que encara s’està en pandèmia, ha permès que les inscripcions estiguin apunt d’arribar al nivell del 2019 en la pre-pandèmia quan s’aproximaven als 900. Actualment hi ha inscrits un total de 765 participants tot i que s’espera que amb el que resta de setmana s’arribi als 800, segons ha confirmat Gerard Riart, director de VSL Sports, organitzador de la prova.

La Sportiva Andorra Skimo – La Travessa dels Refugis tornarà a tenir com a patrocinador principal a la marca La Sportiva que ha confiat des del primer dia en aquesta prova. Per aquest 2022, La Sportiva Andorra Skimo – La Travessa dels Refugis tindrà un total de cinc proves. La Banc Sabadell d’Andorra Skimo 2 de 14km i 1050m+; l’Altitud Skimo 4 de 40km i 3000m+; la Grandvalira Skimo 6 de 30km i 2000m+, la Naturland Skimo 8 (suma de l’Skimo2 + Skimo6) i l’Ordino Arcalís Skimo 10 (suma de l’Skimo4 +l’Skimo6).

L’organització ha estipulat proves individuals d’un sol dia Grandvalira Skimo6 (sortida dissabte), Banc Sabadell d’Andorra Skimo2 i Altitud Skimo4 (sortides diumenge). Pel participants que volen competir els dos dies hi ha la prova de dissabte (Grandvalira Skimo6) a la que se li pot afegir l’Skimo2 o l’Skimo4 per entrar en una classificació especial de l’Skimo8 i l’Skimo10.

Recorreguts:
La Banc Sabadell Skimo2 tindrà la sortida des de l’aparcament de Puntal a 1.800m d’alçada i anirà fins a Arcalís a 2.100m passant pel Refugi de Sorteny, Planell del Quer (2.100m), Refugi de Rialb, Portella-Rialb (2.511m), Pont del Castellar fins a Arcalís. Un total de 14km amb desnivell de 1.050m+. Aquesta prova estarà oberta al públic en general i serà puntuable per a la Copa Catalana de cadets i júniors.

L’Altitud Skimo4 tindrà la sortida des de Grau Roig (2.200m) i arribarà fins a Arcalís (2.100m) passant per Pic del Maià (2.615m), Estany Siscaró, Refugi de Siscaró, Vall d’Incles, Basses de les Salamandres, Clot Sord (2.460m), Refugi Coms de Jan, Estanys de Ransol, Collada dels Meners (2.700m), Refugi de Sorteny, Planell del Quer, Refugi de Rialb, Portella-Rialb (2.511m), Pont del Castellar fins a Arcalís. Un total de 40km i 3000m+. Aquesta prova serà puntuable per a la Copa Catalana.

La Grandvalira Skimo6 sortirà de Naturland (2.000m) i arribarà a Grau Roig (2.200m) passant per Refugi de Roca de Pimes, Pic Negre (2.649m), Refugi de Claror, Estany de la Nou, Refugi de Perafita, Refugi de la Maiana (2.426m), Estall Serrer, Refugis dels Orris, Refugi de l’Illa, Estany de l’Illa, Estany de Montmalús, Refugi de Montmalús, Collada de Montmalús (2.670m) Llac de Pessons i Grau Roig (2.200m).

En els parlaments, Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià ha explicat que “Sant Julià també vol créixer mitjançant l’esport i dic això perquè volem que sigui un dinamitzador de la parròquia”.

Per la seva banda , Enric Torres, director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme ha explicat que “la tendència de l’esquí de muntanya és cada més alta més alta és ja disciplina olímpica, i aquesta prova està ja consolidada en el país, oberta al públic amateur”. Torres ha afegit “la difusió dels imatges, dels nostres paisatges és la millor carta de presentació que ofereix aquesta prova”. El representant d’Andorra Turisme ha donat unes dades estretes dels estudis que fa Andorra Turisme, sobre l’edició del 2022, al dir que “65% eren estrangers, sobre aquests un 58,1% eren espanyols, un 5,1% eren francesos”. Ha afegit Torres que “els participants han estat al país una mitjana de dues nits i tenen una mitjana de 2,5 acompanyants per participant”. Sobre el motiu de la seva estada a Andorra, Torres ha enumerat que “el 95,7% dels visitants al país tenien com a motiu de venir a Andorra, la pròpia prova; 78,5% tindrien interès en tornar-hi i el marcatge i els paisatges han estat un dels motius de més satisfacció”. Enric Torres va sentenciar dient “la valoració dels participants de mitjana va ser de 8,2 entre 10, o sigui molt bona nota”.

Josep Morales, com a Sport Màrqueting de La Sportiva ha explicat que “ser patrocinadors d’aquesta cursa és tot un orgull, estem aquí per gaudir-la”. Morales ha enumerat els esportives de la marca que participaran a la prova com “ Pere Rutllan, Oriol Cardona i Berta Guitart” els dos últims procedents dels Europeus d’Skimo de la setmana passada a Boí Taüll on ambdós varen fer podi.

Gerard Riart, com a director d’VSL Sports, organitzadora de la competició ha explicat que “com a organitzador l’objectiu principal d’aquesta prova és que la gent que vingui a participar marxi amb una bona impressió d’Andorra”. Riart ha volgut donar les gràcies a La Sportiva al dir que “ells han cregut des del primer dia en la prova d’hivern i en la d’estiu. Fa sis anys que estem junts i és un plaer”. En referència a la prova, Riart ha explicat que “les inscripcions volten els 800. Si tanquem entre 750-800 corredors estarem molt contents, ja que ja ho estem d’estar aquí. Cal recordar que l’any passat a 15 dies ho vam haver de suspendre i aquest any amb la nevadeta d’ara (que ens ha fet un regal) i el bon temps que anuncien pel cap de setmana, crec que els corredors marxaran d’Andorra contents”. Riart ha explicat que “com a novetat d’enguany, hem afegit la prova Naturland Skimo8 que és el que fan el primer dia la Grandvalira Skimo6 + la Banc Sabadell d’Andorra Skimo2. D’aquesta manera farem que la gent que la faci s’hagi de quedar dos dies al país”.

En referència als equips participants, Riart ha dit que “ha confirmat, en categoria femenina l’equip Dynafit i l’equip de La Sportiva [Fatima de Diego (ESP) – Laia Sebastià (AND)], també hi haurà la Clàudia Galícia”. Pel que fa als nois, el director d’VSL Sports ha explicat que “hi haurà l’andorrà David Albós que correrà amb el francès Loic Thevin. Riart ha volgut recordar que “l’Andorra Skimo és una cursa, però també és una travessa i la majoria de la gent el seu objectiu és arribar a la meta i gaudir dels paisatges”. El director d’VSL Sports ha indicat que “un dels nostres objectius és créixer internacionalment” que ha afegit “si volem semblar-nos a proves dels Alps com la Pierra Menta”. Riart ha finalitzat dient que “per inscripcions ja els superem però ara hem d’intentar fer venir més gent d’Itàlia i de França”.

Joan Turné, director de La Sportiva Andorra Skimo – La Travessa dels Refugis ha explicat que “tenim bona neu i de bona qualitat per aquest cap de setmana que la gent gaudeixi dels nostres paisatges” El propi Turné ha reconegut que “al ser un país de neu, tenim uns recorreguts únics que la gent valora molt”.

Les inscripcions per distancies a l’actualitat estan de la següent manera:
Banc Sabadell d’Andorra Skimo2: 60.
Altitud Skimo4: 100.
Grandvalira Skimo6: 260.
Naturland Skimo8: 100.
Ordino Arcalís Skimo10: 230.

Deixa un comentari

Previous post Bones segones mànegues de Gabriel i Cornella als Nacionals júniors suïssos de Jaun
Next post Victòria 99-65, hamburgesa i descans pel Morabanc Andorra

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint