Vuitè lloc per Joan Vinyes i Jordi Mercader a Granada

Joan Vinyes – Jordi Mercader (Hyundai Rally2 – Team Rallycar) van acabar el Ral·li ciutat de Granada en una treballada vuitena posició. Un inici sense la confiança necessària en l’escenari, amb una penalització de 10” inclosa i una punxada en el primer pas pel tram C van marcar les diferències al final de la prova amb els rivals directes en la classificació provisional de la Copa de España de Rallys de tierra (CERT).    

A Granada, Vinyes s’havia marcat com a objectiu superar als rivals directes en la provisional del CERT, sobretot a Vidales, l’únic que el superava en punts nets abans de la cita granadina. Malgrat que no va aconseguir l’objectiu Vinyes se sentia satisfet, en general, del desenllaç del ral·li: “Sobretot em quedo amb la part positiva del cap de setmana. En les especials que s’han desenvolupat amb normalitat hem estat a poques dècimes per darrere o per davant dels nostres rivals. Ha estat una lluita molt forta entre pilots que estem a un nivell molt semblant. Entre nosaltres, factors en ocasions inapreciables són els que determinen les diferències a favor o en contra. Quan es produeixen penalitzacions, punxades … o altres adversitats de més importància, les coses canvien. Una mica de sort sempre ajuda”.

Capítol a part per als pilots convidats al Rally ciudad de Granada.
En la prova de l’Automòbil Club Granada 2001 van competir de manera excepcional en una prova del CERT, els Skoda del jove equip finlandès Heikkila-Eemelio, del veterà Xevi Pons amb Adrián Pérez com a copilot i dels danesos Veiby-Norum. També va estar immers per una posició en el podi final, sobretot a les seccions matinals, el Ford d’un altre equip veterà de l’especialitat, Joan “Nani” Roma – Alex Haro.

La pluja va aparèixer de manera esporàdica a Granada. En les cronometrades sol, molta pols i …  molta igualtat entre els equips.
Semblava que l’ambient de tardor seria el que acompanyaria als equips que es van desplaçar a Granada per disputar la penúltima prova del CERT. La nit prèvia a la disputa del shakedown va ploure, però no suficient per evitar la pols en els 3 km en els quals van competir els pilots.

Per a Vinyes-Mercader l’objectiu era l’habitual en les passades de test (un màxim de vuit), es a dir, trobar la millora resposta del Hyundai Rally2 i en el tram de qualificació (TCC) estar entre els millors per a evitar sortir en les primeres posicions durant la jornada següent.

En les quatre passades de prova que van completar, els pilots del Team Rallycar van marcar un millor crono de 2’06”061, a l’última passada, mentre que en tram de qualificació es van situar en un meritori vuitè lloc, parant el crono en 2’03”925.

Una vegada superada la primera jornada de ral·li de l’Automòbil Club Granada 2001, Vinyes es va mostrar conforme amb el resultat, encara que va voler fer esment de la igualtat en els cronos: “Per 3 dècimes ens hem situat en l’octava posició. Estic convençut que les diferències mínimes seran la nota predominant. Veurem com resisteixen les cronometrades el pas dels cotxes, punxar pot ser molt fàcil…, En fi és la clàssica prova que, amb el que ens juguem, una mica de sort sempre serà ben rebuda”.

Problemes inicials per al pilot de Hyundai-Andorra.
La igualtat exhibida en el shakedown es va trencar en la primera especial del ral·li en detriment de Vinyes-Mercader. Una penalització de 10” per avançar-se en la sortida (segons el crono es va avançar 1 mil·lèsima) i la pèrdua de 5” en el crono de l’especial respecte als seus rivals van trastocar el planning dels pilots del Team Rallycar. En la continuació de les etapes matinals, va tornar la normalitat entre Alonso, Vidales, Gómez i Vinyes, separats per dècimes a favor o en contra en les tres cronometrades que completaven les seccions matinals.

Una punxada a l’inici del segon bucle va allunyar definitivament a Vinyes de Vidales i Gómez.
Les seccions de  la tarda tampoc van tenir un bon inici per a Vinyes-Mercader. Va ser en el primer pas pel tram C, quan una punxada els va fer perdre un temps irrecuperable en el que restava de competició. Una vegada superat el problema, es va recuperar la igualtat entre Vinyes i els seus rivals directes.

El Ral·li de Pozoblanco a mitjans de novembre dictarà l’ordre final de la majoria de les classificacions que estan en joc, tant de la Copa de España de Rallys de tierra com de les Copes monomarca que es disputen en paral·lel amb el CERT.

Deixa un comentari

Previous post El MoraBanc fa coixí al derrotar el Baskonia 85-68
Next post Verdú viatjarà a Copper Mountain per alternar supergegant i gegant i preparar Val d’Isère

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint