Xavi Cardelús ara amb la MotoE

Dos dies després de competir a la segona prova del Moto2 European Championship, Xavi Cardelús ha tornat a la pista per, en aquest cas al circuit de Jerez, participar al test de la Copa del Món Enel de MotoE previ a la primera cursa de l’any que es disputarà diumenge amb motiu del Gran Premio Red Bull d’Espanya.

El pilot de l’equip Avintia Esponsorama Racing han tingut la primera presa de contacte amb el traçat andalús que, en el cas de Cardelús, ha estat sobretot de readaptació ja que ha passat gairebé tres setmanes pilotant la Kalex de Moto2 que té una conducció i un comportament ben diferents a la Energica de propulsió elèctrica.

Cardelús ha estat un dels pilots que més voltes ha cobert al traçat andalús al llarg de les tres sessions del dia i el seu millor registre ha estat de 1:51.745, a tres segons de la millor volta de la categoria.

L’andorrà valora d’aquesta manera el primer dia de treball al traçat andalús previ al primer Gran Premi de MotoE de la temporada “La jornada d’avui ha estat útil sobretot per recuperar les sensacions sobre la Enérgica elèctrica de MotoE després d’haver rodat 14 dies amb la Moto2 i haver disputat quatre curses des del 22 de Juny. El pilotatge d’una i l’altra tenen poc a veure i calia tornar-se a fer a aquesta moto que vaig provar per primera vegada aquí a Jerez la segona setmana de Març. Els temps d’avui estan encara lluny del que vaig fer aleshores, però es normal perquè a més, les condicions de la pista i la temperatura són molt diferents. M’he centrat a fer el màxim de voltes possible i m’he situat a uns 3 segons dels més ràpids tot i que això és poc important avui. Cal treballar en la posta a punt de la moto i, per part meva, optimitzar el pilotatge de cara als primers lliures del Gran Premi que es faran divendres fent valer el ritme de competició que he acumulat a Moto2 al llarg de les últimes setmanes.”

Divendres a les 11:50 i les 16:05 es faran les dues primeres sessions d’entrenaments lliures. Dissabte, a partir de les 11:50 tindrà lloc la tercera i a les 16:05 es disputarà la E-Pole. La cursa està programada per diumenge a partir de les 10:05.

Deixa un comentari

Previous post Joan Vinyes reprèn la temporada
Next post Es podran fer cinc canvis per partit durant la temporada vinent