Xavi Cardelús ocupa el 23è lloc a Qatar, en el debut del mundial

Xavi Cardelús ha obert la temporada 2024 al Campionat del Món de Moto2 amb una 23ena posició al primer Gran Premi de la temporada que s’ha disputat avui al circuit de Lusail, a Qatar.

Sortint des de la novena fila de la graella, Cardelús ha estat lluitant un bona part de la prova amb Moreira, Aji i el Campió del Mon de Moto3 Jaume Masià per mirar d’acostar-se el màxim possible a la vintena posició en una cursa que ja es plantejava complicada des del principi per a tots els pilots de la categoria de Moto2 tenint en compte que mai havien rodat amb els nous neumàtics Pirelli amb l’asfalt a la temperatura que estava avui i al llarg de 18 voltes. Al final ha acabat a menys d’un dècima de segon del 22è classificat.

La volta ràpida en cursa de l’andorrà ha estat de 1’59.224 i s’ha quedat només a una sola dècima del temps de classificació que va aconseguir ahir amb un neumàtic més tou.

El pilot de l’equip Fantic Racing comenta d’aquesta manera el que ha passat al primer Gran Premi de l’any: “Aquest primer gran premi de la temporada no ha estat fàcil perquè ni jo ni la resta de pilots sabíem el que podia passar amb els nous Pirelli amb el pas de les voltes. He mirat de fer un cursa consistent i mirar de conservar un mica el neumàtic tot lluitant amb Moreira per la 22ena posició. Ningú no s’esperava la caiguda de rendiment de les gomes tal com ha anat, però estic satisfet de la cursa i he aprés molt d’ella; entre altres coses que cal fer un bon classificatori per mirar de sortir un pel més endavant perquè, si ho hagués fet, crec que per ritme, podia estar amb el grup que ens ha precedit al final. Això acaba de començar i l’experiència acumulada és positiva, tant pel que fa a l’evolució a la pista com al treball amb l’equip. Queda molt camí per recórrer i el que cal és seguir treballant i avançar en questa línea.”

La segona cursa de la temporada tindrà el circuit portuguès de Portimao com a escenari el cap de setmana del 24 de Març.

Deixa un comentari

Previous post Irineu Esteve, 7è a l’Skimarathon d’Engadin
Next post Podi d’Ona Betrian a Flavin