Xavi Cardelús, orgull andorrà a la graella del mundial de MotoE

Els primers entrenaments lliures del primer Gran Premi de la temporada  de la Copa del Món Enel de MotoE que es posa en marxa aquest cap de setmana a Jerez han significat l’estrena en competició oficial amb una moto elèctrica per a Xavi Cardelús.

El pilot andorrà ha començat fent un important pas endavant a la primera sessió de la jornada ja que ha millorat en 1 segon i 7 dècimes el millor registre que havia aconseguit al test previ celebrat dimecres.

Al segon entrenament de la jornada, la situació s’ha complicat per a tots els pilots de la categoria a causa de les altes temperatures que incideixen especialment en el comportament de les motos elèctriques. Tant sols quatre pilots han pogut millorar les seves voltes ràpides. El pilot de l’Avintia Esponsorama Racing s’ha quedat a poc més de tres dècimes del segon del temps que havia aconseguit al matí i ha acabat el dia a un segon i mig del millor temps de la categoria.

Cardelús valora en aquests termes el que ha passat avui al traçat andalús.  “Avui he fet un important pas endavant i les coses han anat molt millor que dimecres. És lògic tenint en compte que m’havia de tornar a acostumar al pilotatge de la Energica elèctrica. He canviat algunes petites coses quant a la manera de portar la moto i els resultats han sigut molt positius perquè he rebaixat més d’un segon i mig el millor temps que vaig fer dimecres al test previ i m’he situat a 1.4 del millor temps d ela sessió. A la tarda ha estat un pel més complicat per les altes temperatures. De cara a demà, l’objectiu és apretar al principi quan tot està més fresc i la moto està al seu màxim rendiment. Això i buscar una volta ràpida amb el sistema de classificació que ens fa sortir a pista en solitari, serà el més important.”

Dissabte, a partir de les 11:50 es farà la tercera sessió d’entrenaments lliures i a les 16:05 es disputarà la E-Pole per definir les posicions de la graella. La cursa de diumenge començarà a les 10:05.

Deixa un comentari

Previous post Doria i Pellicer afronten una temporada atípica pensant ja en el 2021
Next post El campió andorrà jugarà contra el de Kosovo