Xavi Cardelús vol que la temporada que comença sigui decisiva

El Moto2 European Championship començarà el primer cap de setmana de Maig al circuit Portuguès d’Estoril i quan acabi el 5 de Novembre de 2023 al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana, Xavi Cardelús espera ser el nou Campió d’Europa de la categoria.

El pilots de Moto2 disputaran un total d’onze curses al llarg de la temporada (hi haurà caps de setmana que en corren només una i altres en els quals en faran dues). A més dels circuits d’Estoril i València, l’andorrà i els seus rivals competiran també a Jerez, Portimao, Catalunya i MotorLand.

L’objectiu en aquesta temporada 2023 és clar i innegociable: el títol de Campió d’Europa. “Està clar que el que vull aconseguir a final de temporada és proclamar-me Campió d’Europa. Es factible, possible y crec que compto amb tots els elements que calen per poder-ho aconseguir. Per una banda, segueixo a l’equip Promoracing i això és tota una garantia, per la seva professionalitat, pel coneixement que tenen de la moto i de la categoria i per l’alta implicació de tots i cadascun dels seus membres en el projecte. A tot això cal afegir que crec que estic ja en un punt de maduresa com a pilot i tinc un coneixement i experiència en la competició que em situa, no només en el grup de favorits, sinó en els primers llocs d’aquest grup. Finalment i molt important és tot el treball que estic fent per preparar la temporada des que vàrem acabar la de l’any passat. Preparació física, pilotatge en circuit, Supermotard, Trial, karting…. Dedico una mitjana de 5 hores diàries o més quan rodo en circuit a preparar-me i em trobo molt en forma com demostren els temps que faig i la comparació amb rivals i altres pilots amb els quals he anat coincidint a pista al llarg de l’hivern.

Cardelús va acabar cinquè de l’Europeu de Moto2 la passada temporada després de pujar 4 cops al podi i aconseguir 3 quarts llocs i una cinquena posició a totes les curses que va acabar. Al costat negatiu del 2022 cal anotar la caiguda  la primera cursa d’Estoril i l’absència per lesió  les dues del Circuit de Barcelona Catalunya. “Sense les dues lesions que van ser, sobretot, inoportunes – assegura el pilot de Promoracing – hauria acabat entre els tres primers i molt a prop de Lukas Tulovic, que va acabar sent el Campió. Que una cinquena posició fos el meu pitjor resultat és la mostra més evident de tot plegat. La constància en les posicions capdavanteres és clau per aconseguir el títol i tinc molt clar que aquest any toca pujar al podi cada cap de setmana. A partir d’aquí, hi ha circumstàncies que no es poen controlar com ara les lesions o incidents a pista, però el plantejament, és aquest.

La categoria de Moto2, una de les més competides i exigents del JuniorGP, compta aquesta temporada amb la incorporació de dos pilots amb força experiència al Campionat del Món com Antonelli i Tatay i altres dos que l’any passat van mostrar un bon nivell com Agius i Sanchis. Malgrat això, Cardelús té clares les seves opcions: “Respecto els rivals, a tots i cadascun d’ells, però estic en un moment en el qual el fet de compartir pista i competició amb un pilot o l’altre, ha deixat de ser rellevant perquè l’important és que estic molt segur de la meva capacitat i preparació i, per tant, de quin ha de ser el meu rendiment. No depenc dels rivals, sinó de mi i això és el més important”.

El Campionat del Món de Moto2 continua marcant l’horitzó del pilot andorrà: “Està clar que el gran objectiu és disputar el Campionat del Món com a pilot permanent, però el pas només el farem quan estiguem absolutament a punt i segurs de que no anem allà només a participar, sinó a aconseguir bons resultats i tenir la opció de seguir creixent i progressant. Ja hi he estat, conec el seu nivell i, sobretot, com s’hi ha d’anar per ser-ne un dels protagonistes. No es tracta de ser-hi, sinó de fer-ho be”.

El mateix plantejament es pot aplicar a l seva possible participació en algun Gran Premi d’aquesta temporada, ja sigui com a wild-card: “És clar que m’agradaria disputar alguna cursa del Campionat del Món aquest any, però sempre i quan tant el meu equip com jo tinguem clar que podem ser competitius. Aquest és l’indicador que ens ha de fer donar el pas perquè, si no és així, prefereixo no anar-hi. Vull estar molt centrat en guanyar el títol Europeu per anar al mundial per la porta gran i per quedar-m’hi i aquest és l’únic i gran objectiu. De fet, quest any he descartat la meva participació al Campionat del Món de MotoE per estar absolutament centrat en el gran objectiu de la temporada”.

Als plantejaments esportius i competitius de l’any, Cardelús n’afegeix un de força personal. El seu pare, Xavier Cardelús Maestre, es va proclamar Campió d’Europa de 250cc. als 25 anys i el Xavi farà els 25 anys el pròxim 15 de Maig. “És una motivació més per a aquesta temporada i sobretot una dada de les que entren més en l’àmbit personal i familiar. El pare ha estat i és un referent per a mi també des del punt de vista de la competició motociclista i proclamar-me Campió d’Europa a la mateixa edat que ho va fer ell, fora molt especial i un motiu més de celebració. El més important és que, tots plegats, treballem i treballarem cada dia perquè això acabi passant”.

Deixa un comentari

Previous post Berta Miquel segueix evolucionant tot i ser 49a a Baku
Next post Andorra guanya a Malta en l’estrena del Campionat de països emergents