Xepi: “L’escenari és complicat, és un repte i així m’ho he pres”

Volia prendre’s un any sabàtic per estar amb la família. Però no ha pogut evitar dir sí, a la trucada d’emergència de Gerard Giménez. Xepi Garcia que ha aconseguit un ascens amb el VPC i hagués aconseguit un altre a Federal 3, si no hagués estat per l’inici de la pandèmia, torna a ser el màxim responsable tècnic de l’equip masculí del club del Principat. Parlem amb ell per saber com es planteja, aquesta nova etapa al VPC.

EP: Que ràpid s’ha esfumat la idea de fer un any sabàtic. A la trucada d’emergència del Presi, no es podia dir que no…?
XG: No era una obligació dir no sí, però sí que voldria destacar la il·lusió. L’escenari és complicat, estem penúltims a falta de set partits (tenim cinc a casa i dos a fora) i és un gran repte i així m’ho he pres.

EP: És un repte. Et motiva?
XG: Sí, clar. Que sigui tan difícil és motivador i alhora, els jugadors tenen molta feina al davant per recuperar tot això.

EP: T’esperaves la trucada del Presi?
XG: De sorpresa, no m’agafa perquè jo ja veia els mals resultats. Quan sona el telèfon i veig el seu nom, ja m’imaginava per on aniria la trucada. Tot i que vaig lligar fils de seguida, m’ho he hagut de pensar. He mirat la vida personal, la vida laboral de compaginar-ho tot, al final ha pogut ser, i endavant.

EP: Abans de la trucada de Gerard Giménez, tu seguies els partits gràcies a les retransmissions. Has pensat alguna vegada que el treball que havies portat a terme durant els anteriors anys, es podia anar “a norris”?
XG: Les temporades perdudes, mai estan. Cada curs és diferent i això ens podia haver passat a nosaltres també. Crec que ha passat un conjunt de moltes coses. D’un canvi de plantejament que a vegades va bé i d’altres no. Mala sort. Dinàmiques negatives, lesions. En definitiva, la llista pot ser llarga de per què una temporada hagi sortit malament com ha estat fins ara. La responsabilitat és de tots: de la Junta, dels entrenadors, però també dels jugadors. Aquestes coses passen. Jo n’he viscut moltes com a jugador. Per sort, encara tenim temps per rectificar el rumb.

EP: En una situació així. Un entrenador que es planteja? Trencar amb tot i començar de zero, o primer de tot recuperar mentalment a la plantilla?
XG: El canvi radical crec que seria un error pel temps que tenim. Hauran de ser petits canvis. Sí que és cert, que recuperar la moral dels jugadors serà molt important. Tot i això, crec que els jugadors també s’han de responsabilitzar. No han de pensar que canviant de nom a la banqueta està tot solucionat. Ells tenen part de responsabilitat per fer aquest canvi i són ells els principals protagonistes i són ells els que s’ho hauran de treballar fort i dur.

EP: La desmotivació ja ve de sota, del segon equip. Com es recupera això?
XG: Aportant il·lusió a molta gent que poder veia que no entrava en els plans de l’entrenador que hi havia, recuperant joves que sovint són els que es desmotiven més fàcilment, a causa d’aquest fet de la famosa immediatesa que viuen ara els joves. En aquest sentit és molt rellevant la feina que ja fan el Sandro i el Xavi. Que siguin exjugadors és una peça clau per rectificar aquest problema que era greu.

EP: Caure en tòpic, sempre és fàcil. Però ara més que mai, cal seguir amb la dita aquella de “partit a partit”…
XG: Sí. No ens podem plantejar on estarem al mes de març. Ara toca un partit a casa, el 16 de gener, i aquest no es pot perdre. No podem fallar i aquest és el primer objectiu que tenim. A banda d’això, cal agafar bones sensacions. Cal canviar l’actitud i això comença en els entrenaments que els jugadors se sentin confiats en allò que fan i ho puguin plasmar el dia del partit.

EP: No hi ha marge d’error…
XG: Mmmmm. N’hi hauria, però molt poc. La veritat que tenim cinc partits a casa i dos a fora, està molt bé, ja que sempre jugar a casa et sents més fort, però també tens més pressió perquè saps que no pots fallar. Per això no cal entrar en càlculs ni res. Cal pensar EXCLUSIVAMENT en el 16 de gener. Un cop passada aquesta data, ja pensarem en el següent.

EP: Et veus capacitat per capgirar la dinàmica de l’equip?
XG: Sí. És totalment factible perquè conec el 90% dels jugadors. Sé l’estima que tenen al club i sé que lluitaran perquè el grup no baixi de categoria.

Xepi Garcia, el dia de la presentació del seu retorn a la banqueta del VPC. Foto: carlesalonso/elPrincipatcom

Deixa un comentari

Previous post Esteve 65è i Vila 60a a la darrera cita d’Oberstdorf del Tour de Ski
Next post Margot Llobera acaba l’etapa pròleg amb una bona adaptació al seu vehicle

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint